KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

 Çiftçilere Kızılcık Fidanı Dağıtıldı
    • 27 Aralık 2018 - 09:50:16

Osmaniye Tarım ve Orman il Müdürlüğü tarafından çiftçilere, demonstrasyon amaçlı kızılcık fidanı dağıtıldı. ‘Meyve Üretimini Geliştirme Projesi’ çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesiyle Yalova’dan getirtilen fidan boylarının 120-150 santim arası ‘Erolbey’ ve ‘Yalçınkaya’ çeşitlerinden olmak üzere 200 adet temin edildiği kaydedildi. Merkez İlçe, Fidanların, Hasanbeyli, Bahçe ve Düziçi’nin yaylalık vasfında bulunan köylerindeki çiftçilere demonstrasyon amaçlı olarak dağıtımının yapıldığı, özellikle Küllü ve Yarpuz köylerinde demonstrasyon yapılmakta olduğu belirtildi. İl Müdürü İbrahim Sağlam, amaçlarının kentte aşılı Kızılcık Meyvelerinin kalitesinin ne derece yüksek olduğunun ve piyasa değerinin yüksek olmasından dolayı çiftçilere bu ürünü tanıtmak ve gelecekte gelir getirici alternatif bir ürün olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Kızılcık fidanı hakkında bilgi veren Müdür Sağlam, “İnsanlık var olduğu yıllardan beri beslenme amacı ile yöresel olarak bazı meyvelerden yararlanılmaktadır. Bu meyveler arasında çok yüksek değerlerde vitamin ve besin maddesi içeriği olan kızılcık da bulunmaktadır.

Unutulmuş meyveler diye adlandırılan bu meyvelerin potansiyel değerinden yararlanılması amacı ile Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Birleşmiş Milletler bir program başlatmışlardır. Türkiye birçok meyvenin anavatanı ya da orijin merkezidir. Bu meyvelerden biri de kızılcıktır. Kızılcık meyveleri vitamin C içeriği bakımından çok zengindir. Vitamin C içeriği portakalınkinin yaklaşık iki katıdır. Kızılcık ayrıca birçok mineral maddeler ve tanen içerir.” dedi.

Kızılcık meyvelerinin sıcakta çabuk olgunlaştığını, irileşip verimin artmasına neden olduğunu aktaran Sağlam şöyle devam etti: “Bu meyve soğuklara dayanıklıdır. Ortam sıcaklığının minimum eksi 37 derece olduğu yerlerde zarar görmez. Bunun yanında gölgeli yerlerden de hoşlanır, çok aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenir.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz