“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Çiçekli gidişler çabuk kopar
    • 12 Kasım 2018 - 07:23:52

Ayaklarımın altında ufalanan her bir adım, gitmek dediğim şeye hiç varılamayan somut bir mesafeden yaklaşıyor. Bunu duyumsuyorum ama anlatamıyorum. Anlatılmıyor.

Gitmek neydi?

Benim bu yolu adımlarımda öğütüp ardımda bırakmam mı yoksa kafamda gitmek adını verdiğim bir sürü korku ve ‘kaybetmek’ fikrimi?

Çoğu zaman gitmek, hepimiz için ayrılıkla eş bir kumaştır; korkularımıza örttüğümüz. Bunu kimseler bilmez. Hoş belki herkes aynı anlama örtünüyordur da herkese söylemiyordur kim bilir?

Ben, gitmeye yakın ne kadar anlam varsa gelip kulağıma fısıldanan, tüm korkularımın ve kayıplarımın üzerine tampon yapıyorum. Yalan değil. Çünkü gitmek; bir evin, bedenin, kalbin, başka anlamlarda boş kalması demektir ve bu çoğu zaman kanımı dondurur. Yalnız bırakır. Gitmek her zaman, kalkıp uzaklaşmak değildir ilk anlamında. İnsan, yalnız kalmaya mecburdur. Yalnız kaldıktan sonra herkes bir parça; bir şeylerden giden bir şeyleri gönderendir kendi içinde.

Gitmek mi yitmektir, kalmak mı? der Birhan Keskin ve buna müteakip görürüm Nazım Hikmet’in ‘Gitmek yalnızca bir eylemdir.’ sözünü. Biz her ayağa kalkanın gittiğini zannederek aslında acıya somut bir anlam yükleriz. Oysa her kalkıp giden değil de bir gün bir şekilde yerinde bulamadıklarımızdır gitmiş olan…

Ve kalmak her zaman acı, çaresizlik alameti değildir sayın okur. Gitmenin yarattığı bir acı muhakkaktır ki ister ansızın ister isteğinizle olsun bu gidiş. İllaki acıdır… Ama zıtların dönencesinde bir hayatı sürdürüyoruz ve her zehrin bir panzehri vardır. Gitmek ve unutmak gibi…

Geride bıraktığınız her ne ise bir şekilde gitmişsinizdir ama kıpırdamadan ama kaçarak… Ama isteyerek ama istemeyerek…

Bir şeyler eksiliyorsa bunun fiili bir tanımına ne gerek var?

Anlatamazsın gitmenin ne anlamlara çıktığını, aklına değil kalbine gelen ilk anlamlarından ibarettir gitmek ya da kopmak… Çünkü kimse kimsenin gitmişliğine çiçek uzatamaz ve hiçbir ayrılık her dilde aynı söylenmez. MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz