OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

(KAVAK) Adana Şubesinden (ATO) Ziyaret
    • 1 Şubat 2019 - 08:11:14

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şubesinden Adana Ticaret Odasına (ATO) Ziyaret

KAVAK Adana Şube Başkanı Emine Varmış Başkanlığındaki heyet, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması ile ilgili olarak  Adana Ticaret Odasını ziyaret etti. Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, KAVAK’ın yaptığı ziyaretten memnun olduğunu belirterek, KAVAK’ın Karatepe ile ilgili yaptığı çalışmanın çok değerli olduğunu, sivil toplum örgütlerinin birbirlerine destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Ziyarette, Mimar Erol Doğan ve KAVAK Üyesi Mimar Yasemin Kara Acar yapılan başvurunun teknik detaylarını ATO Yönetim Kurulu Üyelerine anlattılar. Karatepe’de bulunan çift dilli kitabelerin Anadolu ve dünya tarihi açısından önemini belirterek, arkeolojik eserlerin üzerine yapılan saçakların, yerinde koruma açısından Türkiye’de ilk, hatta dünyada da ilk örneklerden biri olduğunu ifade ettiler. Kök boyalı Karatepe Kilimleri, ahşap işçiliği kültürel değerlerle, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesiyle, Kadirli, Osmaniye, Çukurova bölgemiz ve ülkemiz açısından büyük bir ekonomik değer olacağını bildiren Emine Varmış, bu açıdan bakıldığında Adana Ticaret Odası’nın katkılarının öneminin çok büyük olduğunu ifade etti. ATO Başkanı Atila Menevşe, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinin çok önemli bir konu olduğunu, ATO olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve en kısa zamanda Karatepe’yi ziyaret etmek için hemşehrimiz ATO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İspir’i görevlendirdiğini bildirdi. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İspir ise bir Kadirli’li olarak en kısa zamanda bu geziyi organize edeceğini bildirmiştir.

Başkan Emine Varmış,Konukseverlikleri için ATO Başkanı Atılan Menevşe ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz